Wereldprimeur in 2017 te Gent

Burgemeester Daniel Termont over de wereldkampioenschappen te Gent; Video in het Engels.

In april 2017, van 13 tot en met 16 april, worden voor de eerste maal de nieuwe disciplines Doubles, Doubles Mixed op een wereldkampioenschap voorgesteld. Traditioneel wordt petanque gespeeld in teams van drie spelers met 1 reserve, vandaar de benaming "triplette". Tijdens dit WK zal dus worden gespeeld in teams van 2 personen en een "Doubles Mixed" is een gemengd team. In 2024 doet de petanquesport samen met de Lyonnais en de Raffa een gooi om toe te treden tot de Olympische familie en daarom worden deze nieuwe disciplines toegevoegd ( www.boules-sport.org ).

Het wereldkampioenschap zal doorgaan in de Topsporthal Vlaanderen te Gent met de Petanque Federatie Vlaanderen als organiserend comité. In 2012 hebben zij ook samen met de BPF succesvol het Europees kampioenschap voor jeugd en dames georganiseerd. Als kers op de taart werden de junioren vice-europees kampioen.

Dit kampioenschap biedt opnieuw de kans om de sport in de schijnwerpers te plaatsen en het publiek in België te laten genieten van topsport dicht bij huis.

Bekijk de onderstaande eventspot over het Europees kampioenschap 2012

Locatie

De topsporthal Vlaanderen is makkelijk bereikbaar; Ontdek dit hier.

 


Onze partners

 

FIPJP Partners

 Organisatie

             Fédération Internationale de Pétanque et Jeu Provençal       Organiserend Comité

Petanque Federatie Vlaanderen VZW

Zuiderlaan 13 - 9000 Gent

Email

 

World Championship Petanque - UK English World Championship Petanque - FR Français World Championship Petanque - NL Nederlands