Over ons

Bij WPC Belgium 2017 draait alles om de liefde voor petanque, een sport die precisie, strategie en kameraadschap combineert. Als ambassadeurs van het wereldkampioenschap petanque, zijn we er trots op om spelers, fans en enthousiastelingen van over de hele wereld samen te brengen in een viering van deze klassieke sport.

Onze organisatie is ontstaan uit een gemeenschappelijke visie: het wereldkampioenschap petanque op de kaart zetten als een prestigieus evenement dat de fijne kneepjes en de geest van het spel benadrukt. We zijn vastberaden om een onvergetelijke ervaring te bieden aan zowel deelnemers als toeschouwers door middel van eersteklas toernooien, faciliteiten en gastvrijheid.

Het team achter WPC Belgium 2017 is een dynamische mix van ervaren organisatoren, gepassioneerde vrijwilligers en petanque-experts. Samen werken we onophoudelijk om een platform te bieden waar sportiviteit, competitie en internationale vriendschappen gedijen. We zijn toegewijd aan het promoten van petanque als een sport voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus, en we streven ernaar om de sport toegankelijk te maken voor een breder publiek.

Onze betrokkenheid bij de petanquegemeenschap gaat verder dan het wereldkampioenschap. WPC Belgium 2017 is ook een centrum voor ontwikkeling en groei van de sport, waar we clinics, workshops en jeugdprogramma’s organiseren om talent te koesteren en de liefde voor het spel te verspreiden.

Duurzaamheid is een ander belangrijk aspect van ons werk. We zetten ons in voor milieuvriendelijke praktijken in alle aspecten van ons evenement, van het minimaliseren van afval tot het bevorderen van groene initiatieven. Ons doel is om een positieve impact te hebben op zowel de lokale gemeenschap als de wereldwijde petanquesport.

We nodigen u uit om de rijke geschiedenis, de spannende huidige ontwikkelingen en de veelbelovende toekomst van petanque te verkennen via onze evenementen en initiatieven. Of u nu een doorgewinterde speler bent, een beginnende liefhebber of een geïnteresseerde toeschouwer, WPC Belgium 2017 verwelkomt u om deel te nemen aan de viering van deze tijdloze sport.

Ontdek meer over ons evenement, onze gemeenschap en hoe u betrokken kunt raken. Samen kunnen we de sport van petanque laten groeien en bloeien voor generaties die nog komen gaan.